Stoopen & Meeus Kalkverf

  1. Home
  2. Kalkverf

LET OP: Kijk naar de categorie Stoopen en Meeus Pigmentatie om uw kleur te bepalen. Daarna kunt u de kleur hier selecteren.

€0,00
Merk:
Stoopen & Meeus
Voorraad:
Op voorraad
Levertijd:
1-3 werkdagen

Productomschrijving

Samenstelling

Stoopen & Meeûs’ Kalkverf bestaat uit lokaal gewonnen kalk en pigmenten. De kalk komt uit natuurlijke bronnen die zichzelf terug aanvullen door afzetting. Onze Kalkverf is bovendien VOC-vrij en hoort daarom bij de meest ecologische verven die er zijn.

Kalkverf is door zijn dampopenheid en ademende eigenschappen wel gevoeliger voor vervuiling en voor indringing van vocht.

KalkStucco is door de verdichting van het oppervlak dan weer bijzonder hard en minder gevoelig aan beschadigingen. KalkStucco kan – op plekken die risico lopen op vervuiling – beschermd worden met een watergedragen vernis. Bij gewone Kalkverf kan dit in principe ook, maar het ademend karakter van de Kalkverf verdwijnt dan.

Met KalkStucco kan op een eenvoudige wijze de authentieke uitstraling van een traditionele tadelakt bekomen worden.

 

Ondergronden

Zoals bij alle minerale, ademende verven bepaalt de zuigkracht van de ondergrond mee de kleurintensiteit en afhankelijk van de zuigkracht zal de Kalkverf kleurnuances tonen.

Op binnenmuren kan Kalkverf geschilderd of gestuct worden op alle minerale ondergronden, maar ook op oude verflagen, op hout, MDF, metaal, enz., op voorwaarde dat de ondergrond voldoende stabiel en alkali-bestendig is.

 

Kleuren

Het uiteindelijk uitzicht van een muur met KalkStucco wordt bepaald door de opeenvolgende lagen. Een zeer egale plaatsing van elke laag zorgt voor een resultaat dat heel effen in kleur en structuur is.

De kleurintensiteit en -nuances van Kalkverf zijn sterk afhankelijk van de ondergrond en de afwerking, zo wordt de kleur bijvoorbeeld donkerder na intensief borstelen. Dit zorgt mee voor die typische kleurnuances van Kalkverf. Door polieren verkrijgt men dan weer een Stuc-look met mooie glans.

Naargelang de Kalkverf dus geschilderd of gestuct wordt, en al dan niet gepolieerd, kunnen verschillende effecten bereikt worden, tot een tadelact-look of Italiaanse glansplijster toe.

Hierdoor is de kleurkaart steeds indicatief.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »