Crustal

Crustal is een verfsoort van Stoopen & Meeus. Deze minerale wanddecoratie creëert muren met structuur en karakter. Crustal ziet er niet alleen authentiek uit, maar voelt ook echt aan en brengt de harmonie van de natuur naar binnen.

De voordelen van deze wannddecoratie zijn:

  • Karaktervolle decoratie

  • Kleur én structuur

  • Hoogst veelzijdige afwerking

  • Ademend en natuurlijk hedendaags

Crustal biedt een perfecte oplossing om een strakke moderne stijl te combineren met organische elementen. Het is sterk gestructureerd en creëert daardoor in de eerste plaats een authentieke look met de goede eigenschappen van een minerale afwerking. Het voegt hierdoor karakter toe aan zowel landelijke als moderne gebouwen, en draagt bovendien bij tot een natuurlijker leefmilieu – ook in lage-energie- en passief-woningen.

 

Samenstelling

Crustal is een mineraal product op basis van Europees krijt. Het wordt geleverd in poedervorm en ter plaatse aangemaakt met water. Hierdoor is het VOC-vrij.

Het unieke eindresultaat op de muur is volledig in handen van de vakman en zijn creativiteit: het is de manier waarop hij het plaatst die het eindresultaat bepaalt.

 

Ondergronden

Crustal mag geplaatst worden op bijna elke dragende, stevige ondergrond die in goede staat verkeert. Zowel bezetting, bestaande verf als tegels zijn goede ondergronden, zolang ze zelf goed hechten: Crustal heeft een zeker gewicht en de ondergrond moet dit kunnen dragen.

Crustal laat bovendien toe om ook ruwere ondergronden op een mooie manier af te werken omdat zijn eigen structuur de ruwe ondergrond opvangt. Deze structuur zorgt er trouwens voor dat ook kleine “foutjes” in de muren netjes worden weggewerkt.

 

Kleuren

Crustal wordt in de eerste plaats in de massa gepigmenteerd. Crustal Mono kan zo zowel een egale krijtmatte pleister creëren als een ruwe, natuurlijke look. Voor meer diepte in de kleuring en een nog mooier 3-D-effect, kunnen met Crustal Accent dan weer meer of minder subtiele kleurnuances gecreëerd worden.

De stijlvolle kleuringen en mooie structuren maken de hand van de vakman letterlijk zichtbaar en staan garant voor een authentieke en bijzondere muur. De vakman kan namelijk spelen met reliëf en patines: het bewerken met kammen, borstels of spatels en het toevoegen van extra kleurpigment leveren ontelbare structuren en kleurnuances op.

 

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.