Betonstuc bij KAVEL22

Ben je op zoek naar de stoere betonlook, die je momenteel veel in de woonbladen tegenkomt?

Altijd al  graag een keuken, badkamer of zelfs woonkamer willen hebben met die mooie robuuste uitstraling? Dan ben je bij Kavel 22 aan het juiste adres.

De betonstuc van het merk Stoopen & Meeûs is verkrijgbaar in twee varianten: Stuc Granito en Stuc Deco. Beide zijn hoogwaardige, decoratieve minerale producten voor vloer en wand. Wil je zelf aan de slag? Wij hebben uitgebreide kennis en ervaring met dit product en kunnen je er alles over vertellen. Toch een proffessional inhuren? Ook daar kunnen we je mee helpen, wij werken samen met goede vakmensen.

Stuc Granito & Deco wordt aangebracht in laagdiktes van minder dan 1 mm. Egale ondergronden kun je afwerken in 2 lagen (totale dikte +- 1,5 mm). Om bestaande tegels onzichtbaar af te werken, zullen 3-4 zeer dunne lagen genoeg zijn (totale dikte 1,5-2 mm).

Stuc kan op elke stevige, droge ondergrond worden aangebracht: beton, wanden, tafel- en keukenbladen, maar ook bestaande tegels etc. Het feit dat de stuc toegepast kan worden op bestaande tegels kan een hoop tijd, stof en kosten besparen.

Verwerking Stuc Granito en Deco: Alle lagen Stuc worden met inox mes geplaatst.

1. Ondergrond ontvetten en korrelprimer aanbrengen met rol of borstel.
2. 1° laag Stuc aanbrengen, egaal of ruw, afhankelijk van het
    gewenste resultaat.
3. 2° laag Stuc, ofwel nat-in-nat, ofwel na uitdrogen, aanbrengen.
4. Eventueel 3° en 4° laag op tegels (tot 1,5-2 mm)
5. Indien zeer glad oppervlak gewenst (Stuc Deco), opsponzen met
    vochtige schuurspons en hard polieren.

6. Na aantrekken eventueel glad polieren.
7. Vloeren en vochtige ruimten afwerken met natuurzeep, PU vernis of HardWaxOil.

Stuc Granito laat makkelijk toe een egaal, strak uitzicht te creëren. Het uitzicht kan variëren van een ruwe, genuanceerde stuc tot een egale, strakke kalk look.

Stuc Granito kan toegepast worden op bijna elke stevige ondergrond in goede staat, zoals beton of tegels,… Stuc Granito is in het bijzonder geschikt voor renovaties van badkamers en oude tegelvloeren.

Stuc Granito dient afgewerkt te worden met een zeep of vernis op alle vloeren en natte ruimten en aanrechten. Afwerken met zeepoplossing volstaat voor “normale” vloeren in woonkamers, slaapkamers... Het aanbrengen van een vernis biedt een nog betere bescherming tegen vlekken en vocht.

Verschil met Stuc Deco :

- Granito kan iets dunner gezet worden
- Granito kan met minder nuances, strakker gezet worden
- Granito voelt steeds iets ruwer aan

Stuc Deco laat makkelijk toe bepaalde kleurnuances te creëren zoals bij een tadelakt. De uitstraling kan variëren van een ruwe, genuanceerde stuc tot een egale, glanzende tadelakt look. Tadelakt uitstraling in 2 lagen én zeer betaalbaar.

Stuc Deco kan toegepast worden op bijna elke stevige ondergrond in goede staat, zoals beton en tegels,… Stuc Deco is in het bijzonder geschikt voor renovaties van badkamers en oude tegelvloeren.

Stuc Deco dient afgewerkt te worden met een zeep of vernis op alle vloeren, natte ruimten en aanrechten. Afwerken met zeepoplossing volstaat voor “normale” vloeren in woonkamers, slaapkamers... Het aanbrengen van een vernis biedt een nog betere bescherming tegen vlekken en vocht.

Verschil met Stuc Granito:

- Deco heeft een iets groffere korrel en wordt daardoor iets dikker aangebracht (1-2mm)
- Deco vertoont steeds meer nuances na polieren.
- Deco voelt zacht aan na polieren.

De stuc is uiteraard verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wij willen je graag inspireren, kom dus snel langs en ontdek de wereld van betonstuc gewoon bij Kavel 22.

 

 • "Wanneer ik interieuradvies nodig heb, ga ik altijd naar Kavel 22."

  Sonja
 • "Ik wilde heel graag mijn favoriete kleur de hoofdrol laten spelen in mijn interieur, met het plan van KAVEL22 is dat prachtig "

  Doetie (Buitenpost)
 • "We zijn gewoon weer verliefd op ons huis!"

  Henk & Ali
 • "Het contact met Kavel22 voelde voor ons als een warme douche."

  Nienke
 • "Dit is voor mij de ideale woonwinkel"

  Ingrid
 • "Ik was toe aan een totale metamorfose van mijn interieur. Zonder hulp van Kavel22 had ik dit niet voor elkaar gekregen."

  Karel
 • " In ons vorige huis hadden we ook al gebruik gemaakt van de adviezen van KAVEL22 en bij dit huis wisten we zeker dat we dat we"

  Marian
 • Painting the Past: Nieuwe kleurenkaart

  Painting the Past: Nieuwe kleurenkaart

  New Classics.... nice to meet you. De nieuwe kleuren van Painting the Past voor 2019. Een paar nieuwe kleuren en een paar uit de “...

  Lees meer
 • Winter

  Winter

  Korte dagen, lange koude nachten. De Winter is een seizoen van tegenstellingen, buiten is het koud en guur, binnen  maken we het wa...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.