Algemene informatie verf

Welkom op de webshop.

Hierin vindt u de meest bijzonder verfsoorten. Van betonlook tot de kozijnen, hier vindt u het allemaal.Voor elke wens hebben is er een oplossing, maar hoe gaan de verfsoorten in werking en wat zijn de eigenschappen.Ook is er veel vraag naar hoe de toepassing van alle verfsoorten om het resultaat zo goed mogelijk te krijgen.Op deze pagina wordt een hoop informatie gegeven om uiteindelijk de beste keuze te kunnen maken in alle verfsoorten.


Classico Regular

Algemene informatie.
De muurverf van Pure & Original. In combinatie met krijt geeft deze verf een zeer poederige, zachte uitstraling. Verkrijgbaar in meer dan 120 verschillende kleuren. 

Toepassing.
Voor gebruik van de Classico Regular dient er een primer op de ondergrond te worden toegepast. De Wallprim van Pure & Original is hiervoor ideaal. Het zorgt ervoor dat de zuiging uit de wand wordt gehaald zodat er minder verf in de wand wordt opgenomen. De Wallprim is een zeer bijzondere primer. De reden is namelijk dat hij op kleur kan worden geleverd. 
Wand dient stabiel te zijn. Aanbrengen met een vachtroller. Lastige hoekjes met de kwast behandelen.

Download de Technische Fische

Matt Emulsions

Algemene informatie
De muurverf van Painting The Past. In vele kleuren te verkrijgen met een matte, poederachtige uitstraling. De uitstraling wordt gecreëerd door de hoeveelheid krijt die verwerkt is in de verf. De Matt Emulsions kan ten alle tijde worden overgeschilderd, maar staat bekend om het niet laten zien van bijwerken. Bij schade zal er een kleine kans zijn op kleurverschil als u dit bijwerkt.

Toepassing.
De Matt Emulsions kan verdund worden met water alvorens er wordt geschilderd. Ondergrond moet stabiel en schoon zijn. Nieuwe ondergronden voorbehandelen met een primer. Rol de Matt Emulsions geleidelijk over de wand om dikteverschil te voorkomen. Breng altijd 2 lagen aan om de juiste kleur te krijgen. Lastige hoekjes met de kwast behandelen. De Matt Emulsions is afwasbaar.

Fresco

Algemene informatie.
De kalkverf van Pure & Original. Geeft een nuance in de wand door de combinatie met kalk. Geeft een natuurlijk effect. Zeer geschikt voor natte ruimtes mits de Dead Flat Eco Sealer wordt toegepast over de Fresco kalkverf.

Toepassing.
Voor de kalkverf geldt dat er ten alle tijde een primer moet worden toegepast alvorens de Fresco wordt verwerkt. Kalkverf heeft de eigenschap kleurverschil te tonen als er geen juiste primer is toegepast. De toegeschreven primer voor de Fresco is de Wallprim van Pure & Original. Bij gebruik van deze primer is de garantie het hoogst op succes. Toepassing van andere primers is op eigen risico!


Traditional Paint Waterbased

Algemene informatie.
Traditionele watergedragen lakverf van Pure & Original. Sterke verfsoort speciaal voor kasten, keukens, deuren, tafels en ander meubilair wat veel gebruikt wordt in het huishouden. 

Toepassing
Voor gebruik van de Traditional Paint Waterbased is grondige reiniging van de ondergrond zeer aangeraden. Eerst ontvetten en daarna het oppervlak ligt opschuren. De meeste problemen doen zich voor door slechte voorbereiding. Na de ondergrond behandelt te hebben is het gebruiken van de lakprimer aan de beurt. De lakprimer (Omniprim) wordt altijd in de kleur gemend van de lak. Hiermee kan het zijn dat er maar een keer moet worden gelakt.


Eggshell 

Algemene informatie
Lakverf van de beste kwaliteit. Door het 2-pots systeem is er voor deze verfsoort geen primer nodig. Alleen grondig reinigen van de ondergrond is noodzakelijk. Bijstipppen met deze verfsoort is prima te doen. De kans dat het bijstippen kleurverschil oplevert is nihiel. 

Toepassing
Op houtsoorten en metaalsoorten is de Eggshell geschikt. Meeste problemen doen zich voor door slechte behandeling van de ondergrond. Ontvet en schuur altijd uw ondergrond voor de optimale hechting. Gebruik een kwast voor het toepassen van deze verfsoort. Gebruik van roller kan banen tonen. 


Marrakech Walls 

Algemene informatie
Betonlook in verfvorm. Marrakech Walls creeërd een levendige wand met het betonlook effect. Marrakech Walls is een decoratieve verfsoort  die eventueel ook in vochtige ruimtes kan worden toegepast mits het gebruik van de Dead Flat Eco Sealer. (Douchehoek nooit in de verf zetten. Het is en blijft een verfsoort die niet tegen hoge inspanning gemaakt is.)  

Toepassing
Toepassing van de Marrakech Walls gaat met behulp van een Decospaan. Hiermee creëer je de betonlook. Voordat de Marrakech Walls wordt toegepast is het gebruiken van de Muurprimer (Wallprim) noodzakelijk. Ook is het noodzakelijk dat de wand vlak is. Bij Spack wanden is het gebruik van Marrakech Walls lastiger en dus niet aan te raden. 


Carazzo

Algemene informatief
Lakverf  geschikt voor vloeren en andere oppervlakten die grote belasting moeten verwerken. Door een juiste formule is de glans zoveel mogelijk onderdrukt zodat dfe verf matter oogt. Te verkrijgen in alle kleuren van Pure & Original. 

Toepassing
Voor toepassing van deze verfsoort gaat niet zonder de CarazzoPrim. Ten alle tijde moet deze primer onder de Carazzo. Voordat de verfklus begint moet de ondergond goed ontvet en geschuurd worden. De meeste problemen doen zich voor met het slecht behandelen van de ondergrond. Mochten de kozijnen geschilderd worden controleer dan altijd of de kit overschilderbaar is.